Jeg synes, at der er rigtig mange lækre LCHF opskrifter rundt omkring på forskellige blogge. Men jeg savner et index, hvor det kun består af strikse opskrifter. Så det vil jeg forsøge at lave. I må bære over med, at det her i starten er lidt sparsomt med opskrifter, da jeg jo først lige er kommet igang 🙂

Hvis i ligger inde med nogle gode strikse opskrifter, som i gerne vil dele med andre, er i velkommen til at sende dem på mig på: josephine.sandgren1@gmail.com, så sætter jeg dem ind.

DERMED skal det altså sige, at jeg kan langt fra tage æren for alle de opskrifter, som lægger her inde!!!!!                                                                                   Mit formål er at samle en masse gode opskrifter, og jeg skal nok skrive, hvor jeg har fundet de forskellige opskrifter! 🙂

 

Morgenmad

Æggetoast

  • 2 æg
  • fløde
  • Smør
  • 4 skiver havarti ost
  • 2 skiver skinke pålæg
  • salt og peber
  1. Pisk æg, fløde, salt og peber
  2. Smelt smør på panden
  3. Kom æggemassen på panden
  4. Steg til den er fast
  5. Vend omeletten
  6. Læg ost og skinke på den halvdel af omeletten
  7. Klap den sammen og steg til osten er smeltet

Kokosgrød

Denne opskrift har jeg sundet hos sukkersensitiv.dk. Jeg har selv prøvet andre kokosgrød med æg i, og det brød jeg mig bestemt ikke om! Men denne her grød, er helt klart et hit 🙂

  • 2 spsk. Kokosolie
  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk. Kokosfibre
  • Lidt salt
  • Evt. vaniljepulver
  1. Smelt kokosolien (Brug en lille gryde)
  2. Rist kokosmel
  3. Kom kokosmælk, salt, vanilie og fibre ved
  4. Kog det indtil, du synes, at grøden er som den skal være 🙂

Som topping kommer jeg peanutbutter på.

Frokost

Tunsalat

  • 1 dåse tun
  • 1 ½ spsk. Helmans Mayonnaise
  • Salt og peber
  • 3 forårsløg
  1. Hak forårsløg
  2. Kom alle ingredienser i en skål og vend det med en gaffel.
  3. Lad det evt. stå i køleskabet i et par timer

Æggewrap

Denne her wrap er jeg kæmpe fan af til madpakken! Den mætter super godt, og kan man jo fylde den med, hvad man nu har lyst til 🙂

  • To æg
  • Lidt fløde
  • Salt og peber
  1. Piske det hele sammen
  2. Steg på panden ved middelvarme, til den er fast.
  3. Kom det fyld i du ønsker eks. smøreost, spinat og røget laks.

 Aftensmad

Broccoli og blomkålsmos

  • 1 pose frossen broccoli og blomkålsblanding (Friske kan også bruges)
  • 1 ½ spsk. Smør
  • Evt. lidt fløde
  1. Kog broccoli og blomkål til de er møre
  2. Hel vandet fra, og lad dem køle lidt.
  3. Kom smør ned til grønsagerne og lad det smelte
  4. Hel lidt fløde ved
  5. Brug enten en røremaskine eller en stavblender indtil mosen har den ønskede konsistens.

Derudover stegte jeg noget chorizopølse til, og kom jeg revet ost og en smørklat på mosen.

Stegt Squash

Lækkert tilbehør til en god bøf 🙂

  • 1 squash
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  1. Skær squashen i tern
  2. Smelt smør på panden
  3. Steg et par minutter

Tomatsuppe

Jeg elsker suppe, især hvis det er en tyk en af slagsen 🙂 Denne her fandt jeg hos http://lchfhverdag.blogspot.dk. Og den er bare rigtig lækker, her har jeg bare tilføjet lidt flødeost og frisk chili, for at give den et ekstra pift!

  • 1 løg
  • Frisk chili (Afhænger af hvor stærk din suppe skal være)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2,5 dl fløde
  • 50 gram flødeost
  • 3 fed hvidløg
  • Smør
  • Salt og peber
  • Basilikum
  1. Hak løg, hvidløg og chili
  2. Brun det i en gryde med smør
  3. Kom de flåede tomater ved
  4. Lad det koge i ca. 10 min
  5. Blend suppen (Vent til den er kølet af)
  6. Bland og med fløde og smøreost og kog suppen op igen.

Kylling i flødesovs

En virkelig lækker ret, simpel og hurtig! 🙂

  • Ca. 400 gram kyllingbryst filet
  • 200 gram bacon
  • 1/2 liter fløde
  • Salt og Peber
  1. Tænd ovnen på 225 grader
  2. Steg bacon på panden
  3. Held fløden ved og lad den koge et par minutter
  4. Kom kyllingerne i en ovnfastfad
  5. Held flødesovsen med bacon over
  6. Sæt fadet i ovnen i 25 min.

Desserter

Kokospandekager med smør

 Disse pandekager fandt jeg på denne her lækre blog:  http://pinkprincessbakings.blogspot.dk/2013/10/pink-ombre-cake-pink-princess-birthday.html

Det eneste jeg har tilføjet er kakao, da jeg er lidt af en chokolade gris 🙂

Til 8 små pandekager

  • 60 gr. Kokosmel
  • 2 æg
  • 1,5 dl. Fløde
  • 1 tsk. vanilje pulver
  • 1 spsk. Loppefrøskaller
  • 1 tsk. Kakao
  • Smør eller kokosolie til stegning
  1. Rør de tørre ingredienser sammen
  2. Bland med fløde og æg
  3. Smelt smør eller kokosolie på panden, og form de små kager. Her brugte jeg bare hænderne, for dejen er ret fast
  4. Derefter skal de steges et par minutter på hver side.

Jeg spiste dem med smør på, men det er jo kun fantasien der sætter grænserne 🙂